Ontspanning en relaxatie: Kinderyoga - Tieneryoga

Kinderen krijgen vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken. Er wordt veel van hen verwacht. Yogalessen zorgen ervoor dat kinderen leren ontspannen in een drukke maatschappij. Hun zelfvertrouwen zal groeien, ze leren hun gevoel te vertrouwen en ze gaan van binnenuit “shinen”.

Kinderyoga legt de focus op creativiteit en speelse beleving, meer dan op het beoefenen van perfect uitgevoerde yogaposes. Plezier staat voorop tijdens het aanleren van de basics van yoga. Het gebeurt spontaan, luchtig en aanmoedigend.

Kinderyoga houdt tevens het lichaam soepel, verbetert de motoriek en brengt hierdoor ook een gezonde nachtrust. Bij een les kinderyoga mag elk kind echt zichzelf zijn. Elk kind is uniek. Elk kind is goed zoals het is. Kinderyoga is een vrijetijdsbesteding waarbij competitie en prestatiegerichtheid niet aan de orde zijn.

Een les bestaat uit een aantal onderdelen, zoals: opwarming, yogahoudingen, ademspel, meditatie/visualisatie, massage, tekenen, zingen, dansen en yogaspelletjes. Deze worden per thema uitgewerkt. Ter afronding volgt er een kort evaluatiemomentje. Een les duurt een uur.

Yoga verbetert:

  • concentratie
  • focus
  • creativiteit
  • verbeelding
  • eigenwaarde en zelfrespect
  • zelfbewustzijn
  • gevoel van innerlijke rust
  • positiviteit
  • zelfvertrouwen
  • gezondheid en welzijn

De lessen gaan door in de Praktijk voor kinesitherapie, Blandenstraat 240 - 3053 Haasrode telkens op woensdag van 17.00 u. tot 18.00 u. 
en van 
18.15 u. tot 19.15 u. De kinderyoga wordt gegeven in een klein groepje van maximaal 8 kinderen en richt zich op 6- tot 12-jarigen. Via de contactpagina kunt u uw vragen stellen en uw kind inschrijven.

De eerste reeks van het volgende schooljaar bestaat uit zeven sessies (van 11 september tot de herfstvakantie 2019) en kost € 70. Indien uw kind voor het eerst komt, gelieve als ouder even mee binnen te komen om enkele praktische zaken te regelen. 

Reeks 2: na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie: € 70

Eerste trimester (van 11 september tot aan de kerstvakantie):€ 130

Reeks 3: na de kerstvakantie tot aan de paasvakantie: € 120

Reeks 4: na de paasvakantie tot aan de zomervakantie (17 juni 2020): € 90

Deze lessen zijn in samenwerking met movementislife.be en shine.kindercoachpraktijk.be

Er zijn geen yogalessen tijdens schoolvakanties of op wettelijke feestdagen.

Vanaf april 2020 zullen er ook lessen tieneryoga (12- tot 16-jarigen) aangeboden worden op vrijdagavond van 18.00 u. - 19.00 u. 

Vanaf september 2020 zullen de lessen doorgaan van 19.15 u. - 20.15 u.

Deze lessen gaan door op de Bierbeekstraat 55, 3052 Blanden.

Voor tieners komen onder andere thema's als balans, uniek zijn, kracht, liefde, zelfvertrouwen, inzicht en vreugde aan bod. Tieners vinden door de oefeningen meer innerlijke rust en kracht in hun dagelijks, vaak hectisch, leven. Door het volgen van een reeks kan het uw tiener ook helpen bij slapeloosheid, hoofd- en buikpijn als gevolg van stress, angsten en onzekerheid. De tieneryoga wordt gegeven in een groepje van maximaal 6 tieners.

Reeks 1: 24 april tot 19 juni: 7 lessen: € 70

Door de huidige omstandigheden (COVID-19) zullen er enkel losse lessen plaatsvinden zodra dit toegelaten wordt. U betaalt dan enkel per les (€ 10). 

Namasté

Hilde